Gizike és 6 porontya

A 10 hónapos Gizikét gazdája vemhesen, oltási könyvvel adta le egy vidéki gyepmesteri telepre, ahol megszületett a 6 kölyök. E blogban a fajtamentéshez kerülésüktől, azaz a picik 3 napos korától követhető az életük. Elérhetőség: 30/2409167, foxik@freemail.hu

2012. október 11., csütörtök

Ferkó ivartalanítása

Ma délben Ferkó átesett a műtéten, 4 lábon jöhetett ki a rendelőből. Kissé mimóza lelkű, hisztis kis srác, egy lány van benne elbújva. 
Antibiotikumot kell szednie szombattól. Semmi emberi fájdalomcsillapítót nem szabad adni neki, mert azok a kutyára mérgezőek. Kapott most szuriban, utána már az nem kell.
Ragtapasz ha leesne, nem kell újra ragasztani, ha rajtamarad, akkor 2 nap múlva mindenképp le kell venni.
10 nap múlva varratszedés. A gallér 10 napig szigorúan mindig rajta kell legyen, mert ébredés után első dolga lett volna leszedni a ragtapaszt. Csak etetéshez és sétához szabad levenni,  mert ha szétnyalja, tenyérnyi seb lesz rajta!

Varratszedésig Flexin sétáljon, ne menjen vízbe, ne tapossák-bírkózzák a haverok. 

Holnap még megkapja  a féreghajtót, ami elmaradt és vitt haza egyet ismétlésre, azt pontosan 14 nap múlva kell bevennie. 
Megkapta az elmaradt monovalens leptospira oltást is.

Ezennel Ferike full extrás kiskutyának minősíthető!

Helénának köszönjük a fuvarozást, Misi anyukájának a gondoskodó kíséretet, hogy ismerősként mellette volt egy idegen helyzetben. 



Néhány nappal ezelőtti sétás képek. Ferkó boldog, okos, mindenkivel jól kijön. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése